Ondernemerscoach

Veel ondernemers voelen intuïtief aan dat zij professionele ondersteuning nodig hebben. Zelfs wanneer zij zeer succesvol zijn in hun branche. Langzaam vertroebelt de visie, stapelen problemen zich op, neemt stress de overhand en hebben ze het idee nergens meer tijd voor te hebben.

Een ondernemerscoach helpt je weer objectief naar je eigen bedrijf te kijken. Zo krijg je de grip weer terug op het bedrijf waar je ooit met zo veel energie en liefde aan begon.

Ondernemerscoach Rein Huisman

Mijn naam is Rein Huisman. Na 25 jaar werkervaring bij een grote internationale oliemaatschappij en als directeur van vier succesvolle MKB-bedrijven, merkte ik dat veel ondernemers baat hebben bij mijn ervaring en kennis. Om die reden ben ik ruim tien jaar geleden gestart als ondernemerscoach met P.D.B. Consultants.

Na de internationale opleiding bij de Business School van het Institute for Independent Business in London succesvol te hebben afgerond, ben ik sinds 2008 geaccrediteerd partner. Door mijn brede ontwikkeling en jarenlange ervaring in management, financiën, marketing en sales weet ik veel ondernemers met mijn persoonlijke aanpak te helpen om nóg succesvoller te worden.

Waar ik ondernemers bij help

Zoals de verschillen tussen mensen groot zijn, zijn ook de verschillen tussen ondernemers groot. Voor elke ondernemer geldt een ander advies om zijn bedrijf nog succesvoller te maken. Mijn aanpak als ondernemerscoach berust dan ook altijd op maatwerk.

Operationele verbeteringen

Vrijwel elke succesvolle ondernemer maakt het mee: te weinig uren in een dag, constant te druk en te weinig focus. Maar waar ben je als ondernemer nu eigenlijk zo druk mee? Samen met de ondernemer analyseren wij de verschillende processen in het bedrijf, bepalen de knelpunten en zoeken de oplossingen.

Persoonlijke coaching ondernemers

Ondernemers hebben een duidelijke visie, een krachtdadige uitstraling, zijn doelgericht bezig en steeds opnieuw succesvol. Tenminste… zo doen zij zich dikwijls voor! Maar de praktijk is vaak heel anders. Het komt namelijk voor dat ondernemers per toeval in een directiefunctie terecht zijn gekomen. Ze gaan dan meestal zonder duidelijke visie te werk en vinden het moeilijk om beslissingen te nemen. Samen ontwikkelen we een scherpe visie en maken het ondernemen (weer) leuk.

Klankbordfunctie

Elke ondernemer moet zelfstandig beslissingen nemen. En er wordt van hem verwacht dat dit altijd goede beslissingen zijn. Dat valt dikwijls niet mee waardoor soms de twijfel toeslaat. In een klankbordgesprek kan de ondernemer veel kwijt aan zijn coach die de zaken snel herkent omdat hij het zelf ook vaak heeft meegemaakt. Dit ervaart de ondernemer als prettig en geeft hem opnieuw inspiratie.

Ondernemingsplan voor de toekomst

Ondernemers willen hun bedrijf laten groeien, maar weten niet goed hoe zij dit moeten aanpakken en welke consequenties dit heeft. Of zij blijven steeds tegen problemen aanlopen, waardoor het bedrijf niet verder lijkt te komen. In deze gevallen is het raadzaam om een strategisch ondernemingsplan op te stellen samen met de ervaren coach.

Toekomstperspectief (organisatie & ondernemer)

Ondernemers in het MKB starten een nieuw bedrijf soms meer vanuit een passie, dan vanuit een goed doordacht plan. Toch heeft elk bedrijf structuur en discipline nodig om succesvol zaken tot stand te kunnen brengen. Als ondernemerscoach help ik om deze structuur en discipline aan te brengen waarna het bedrijf gezond verder kan groeien.

Overname of beëindiging van het bedrijf

Wanneer de pensioenleeftijd in zicht komt, wordt het tijd om na te denken over de toekomst van het bedrijf. Samen met de MKB-ondernemer stelt de ondernemerscoach een plan op om het bedrijf verkoopklaar te maken. Bij beëindiging van het bedrijf moet zorgvuldig gehandeld worden omdat vaak lange dienstverbanden van medewerkers een rol spelen.

Werkwijze

Ondernemerscoaching is maatwerk en dus voor iedere ondernemer verschillend. In de praktijk heb ik op regelmatige basis persoonlijke gesprekken met de directeur/eigenaar in zijn/haar bedrijf en wordt er op vertrouwelijke basis gesproken over belangrijke onderwerpen.

Afspraak

Tijdens een maandelijks bezoek worden deze onderwerpen besproken en de agenda van de vergadering bevat vrijwel altijd de volgende onderdelen:

  • Huidige stand van zaken
  • Cijfers van de afgelopen maand(-en)
  • Resultaat
  • Doelstellingen
  • Ondernemerschap en privé
  • Personeel en organisatie
  • Toekomst van het bedrijf
  • Ondernemingsplan
  • Diversen

Advisering

Elke ondernemer is anders en verdient dus ook een andere aanpak. De ene ondernemer neem ik bij de hand om naar een hoger plan te tillen, terwijl ik bij een ander bedrijf een strategisch advies met zijn managementteam bespreek. Advies is maatwerk en wordt zoveel mogelijk afgestemd op de ondernemer, bedrijfsgrootte, branche en doelstellingen.

Benieuwd wat PDB voor jou kan doen?

Zij kozen voor PDB

Reacties van ondernemers

"Rein leerde me vooruit te kijken. Dit gaf mij enorm veel rust en maakte van mij een betere ondernemer. Nu werkt dit zelfs door op mijn medewerkers, die op hun beurt minder onrust voelen doordat er een duidelijke visie is."

Erik Koekhoven
Directeur, Leadsupply

"P.D.B. heeft ons bedrijf in 2,5 jaar veel gebracht: rust, een visie en een stabiele basis.
Erg prettig en onmisbaar in een veelzijdig bedrijf als de onze."

Rob van den Oetelaar
Directeur, van den Oetelaar Metaal

"Rein houdt ons scherp door de juiste vragen te stellen en ons zo aan het denken te zetten! Hij zorgt voor de stok achter de deur waardoor we onder zijn professionele begeleiding een lange termijn strategie kunnen vertalen naar een volledig ondernemersplan."

Bart van de Ven
Directeur, Sleegers Farm Equipment

Blogs

De 7 essentiële onderdelen van het strategisch ondernemingsplan

De 7 essentiële onderdelen van het strategisch ondernemingsplan

Tijdens het opstellen van het strategisch ondernemingsplan wordt de ondernemer met alle facetten van zijn of haar bedrijf geconfronteerd en moeten er duidelijke beslissingen genomen worden. Het resultaat is een uitvoerbaar plan waar de ondernemer de komende jaren op kan vertrouwen.

Personeel aannemen? Let op deze 7 valkuilen!

Personeel aannemen? Let op deze 7 valkuilen!

De Nederlandse economie groeit gestaag door en daar profiteren bijna alle bedrijven van. Er ontstaan daarbij grote personeelstekorten in diverse branches. Heeft jouw bedrijf het ook erg druk en wil je personeel aannemen? Lees dan eerst dit artikel zodat je je bewust bent van de risico’s.

Hoe voorkom je dat de waan van de dag regeert?

Hoe voorkom je dat de waan van de dag regeert?

Wanneer de waan van de dag regeert, verlies je als ondernemer de focus die nodig is om je bedrijf verder te ontwikkelen. In dit artikel leg ik uit wat de waan van de dag is, welke gevolgen het heeft en hoe je het kan voorkomen.

Ondernemerscoaching voor het MKB

Nieuwsgierig of ik iets voor je kan betekenen? Laten we dan eens kritisch kijken naar jouw organisatie en samen ontdekken hoe ondernemerscoaching van jou een betere ondernemer maakt.

Bel of mail me geheel vrijblijvend via onderstaande contactgegevens:

Telefoon: 06-15 907 100

E-mail: info@pdbconsultants.nl