Persoonlijke coaching voor MKB-ondernemers

Veel ondernemers voelen intuïtief aan dat zij assistentie nodig hebben. Niet om het dagelijks werk uit handen te nemen, maar om de koers van het bedrijf te bepalen, een visie voor de toekomst te ontwikkelen of omdat ondernemers door de vele taken niet meer beseffen wat de prioriteiten zijn.

Mijn opleiding

Als ondernemerscoach ben ik verbonden aan het Institute for Independent Business (IIB) in London. Via deze organisatie heb ik de coaching opleiding voor directeuren gevolgd. Mijn zeer ervaren trainer was een Amerikaanse IIB-collega.

Hij vertelde het volgende:

Directeuren en/of eigenaren hebben over het algemeen een gebrek aan management skills.
80% heeft nooit een bedrijf -laat staan medewerkers- geleid voordat ze aan hun eigen onderneming begonnen.
Ze weten niet hoe je zaken gedaan moet krijgen.
Vaak is men gestart zonder een goed plan.
Meestal zijn ondernemers gestart met een bedrijf op basis van een passie.
Jaren later zijn ze deze passie vaak volledig kwijt geraakt.
Dat waren duidelijke uitspraken maar ook punten van herkenning.

Naast een uitgebreide psychologie training was de focus in de opleiding specifiek gericht op Business Coaching. Door gebruik te maken van handige modellen kan inzicht worden verkregen in de mate van tevredenheid van de ondernemer over verschillende facetten van zijn bedrijf.

Wil jij een betere ondernemer worden?

Heb je als MKB ondernemer behoefte aan ondersteuning door middel van persoonlijke coaching? Neem dan vrijblijvend contact met me op en we bespreken de mogelijkheden voor jouw specifieke situatie.

De persoonlijkheidstest

Voordat aan een coaching opdracht wordt begonnen wordt aan de ondernemer gevraagd of hij geïnteresseerd is in een persoonlijkheidstest.

Via deze test wordt het ontwikkelingsprofiel van een persoon samengesteld. Dit profiel geeft nauwkeurig aan hoe een persoon in elkaar zit, hoe deze persoon zich gedraagt en wat deze persoon belangrijk vindt. Het gedrag en de prestaties bepalen uiteindelijk het succes dat een ondernemer kan behalen.

Reacties van ondernemers

"Rein leerde me vooruit te kijken. Dit gaf mij enorm veel rust en maakte van mij een betere ondernemer. Nu werkt dit zelfs door op mijn medewerkers, die op hun beurt minder onrust voelen doordat er een duidelijke visie is."

Erik Koekhoven
Directeur, Leadsupply

"P.D.B. heeft ons bedrijf in 2,5 jaar veel gebracht: rust, een visie en een stabiele basis.
Erg prettig en onmisbaar in een veelzijdig bedrijf als de onze."

Rob van den Oetelaar
Directeur, van den Oetelaar Metaal

"Rein houdt ons scherp door de juiste vragen te stellen en ons zo aan het denken te zetten! Hij zorgt voor de stok achter de deur waardoor we onder zijn professionele begeleiding een lange termijn strategie kunnen vertalen naar een volledig ondernemersplan."

Bart van de Ven
Directeur, Sleegers Farm Equipment

Taboe

Soms rust er op het begrip coaching een taboe. Men zegt het niet met zoveel woorden maar eigenlijk denkt men: kan die ondernemer het niet allemaal zelf. Heeft hij echt een coach nodig?
Ondernemers doen zich graag voor als daadkrachtige personen die zonder enige bedenking hun beslissingen nemen en van succes naar succes gaan. Maar de werkelijkheid is vaak anders. Ondernemers twijfelen immers regelmatig en vinden het nemen van beslissingen niet eenvoudig.
Een coaching traject kan dan oplossing bieden. Het biedt inzicht in de persoon, het gedrag in combinatie met de rol die wordt vervuld in het bedrijf. Het nemen van beslissingen wordt dan eenvoudiger.
Maar er is ook een categorie ondernemers die het juist prettig vinden om een coach te hebben en laten in een eerste gesprek al enthousiast weten dat zij zich omringen met adviseurs en coaches. Bij deze categorie ondernemers ben ik natuurlijk zeer welkom.

Zij kozen voor PDB

Persoonlijke coaching voor het MKB

Spreekt mijn werkwijze en visie op persoonlijke coaching je aan en heb je het idee dat ik je zou kunnen helpen?

Neem dan geheel vrijblijvend contact met me op via telefoonnummer: 06 – 15 907 100

Of mail via: info@pdbconsultants.nl